Wysłany: 2012-08-01, 14:33 [Avensis T25] 2.0D-CAT 116km Problemy z odpaleniem
Panowie nie moge ogarnac tematu z odpalaniem swojej toyoty.Problem jest nastepujacy ze samochod nie odpala za pierwszysm razem kreci jak wsciekly z kilkanascie sekund poczym odpala.Jesli jest zimny odpala po 5-7 sekundach(choc wydaje mi sie ze to i tak dlugo), a jak sie nagrzeje to o wiele dluzej choc nie jest to regula.Samochod jest po wymiane filtra paliwa i oleju.Nie wyskakuja zadne bledy.Zauwazylem ze jesli podeptam pedalem gazu to jest chyba lepiej.Jesli juz odpali to nie ma zadnego problemu czasami jest takie wrazenie ze jak dodaje sie gazu na niskich biegach to uczucie delikatnego dlawienia sie.Zastosowalem dodatki do paliwa, paliwo BP.Robilem wypalanie filtra czastek stalych.Paliwo sien ie cofa robilem test z pompowaniem paliwa przez pompke przy filtrze bez rezultatu.Prosze o pomoc moj numer gg 4434646 lub paphiloon@wp.pl Pozdrawiam!
Dodatki dalem przed wszystkim bo wyskakiwal blad p1386 czyli 5 wtrysk i tak mi sie wydajeze to on stanowi problem z odpalaniem na pycha samochod odpala bez problemu akumulator nowy.Ostanio zauwazylem ze prawie 250km wypalal filtr czastek stalych kopcil na iebiesko.
Problemem może być rozrusznik. Poprostu jest zajechany i nie kręci odpowiednio szybko, przez co pompa CR ma kłopoty z wytworzeniem odpowiedniego ciśnienia i dlatego to tyle trwa
Dokładnie to samo miałem u siebie. Wymieniłem rozrusznik na używkę i po problemie. Regeneracja rozrusznika będzie pewnie kosztować podobnie ale gdybym zdecydowal się na regeneracje to nie mial bym minimum jeden dzien samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum