Typ: Avensis T22
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2001
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-05-06, 20:04 [Avensis T22] Alarm 3 mignięcia przy otwieraniu
Witam wszystkich
Zwykle centralny zamek przy otwieraniu samochodu daje znak światłami 2 razy. I tak sprawa u mnie wygląda kiedy otwieram samochód po krótkim czasie.
Kiedy zostawię samochód na dłuższy czas, od kilku godzin do kilku dni, czasem otwiera się z trzema mrugnięciami.
Pierwsze pytanie: co oznaczają trzy mrugnięcia?
Mi gdzieś obiło się o uszy, że to próba włamania. Nie jestem tego pewny. Dodatkowo ciężko mi uwierzyć, że ktoś od kilku miesięcy próbuje nieudolnie ukraść mi auto.
Na wypadek gdyby chodziło o "próbę kradzieży" to sprawdziłem akumulator(ma dwa lata, naładowany i dobrze podpięty) oraz kontrolkę otwarcia drzwi(drzwi zamknięte nie świeci, drzwi otwarte świeci, wydaje się, że jest oki)
Drugie pytanie: co z tym fantem zrobić?
Trzecie: czy ma ktoś instrukcje do alarmu. Nie mogłem znaleźć tego tematu w instrukcjach, które posiadam.
Auto jak w profilu. Alarm orginalny challenger(nazwa z pilota)
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-07, 01:05
Trzeba by zobaczyć w instrukcji ale trop masz słuszny. Wielokrotne mignięcia po sobie mogą oznaczać próbę otwarcia drzwi/maski/bagażnika, czujnik wstrząsowy itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum