Mam do wyboru :
Firestone FH SZ90
Brigestone Turanza
Fulda Progresso
Kleber Dynaxer 3
Opony 205/55/16. Jazda spokojna.Mają być ciche i dość dobrze trzymające.Wszystkie prawie w tej samej cenie.
Które wybrać?
Ja z mojej strony mogę polecić GOODYEAR EFFICIENTGRIP.
Kupiłem w 2010 więc dwa sezony mam za sobą.
Żadnych problemów z nimi nie miałem.
Ciche są, podobno ekonomiczne.
A jak kupiłeś 4 sztuki to dostawałeś Assistance od Goodyera na opony w całej Europie.
Ja posiadam Kleber Dynaxer HP2 od dwóch sezonów jestem zadowolony, są ciche, dobra przyczepność.
Wcześniej w innym aucie również miałem Dynaxer HP2, 4 sezony letnie spisywały się rewelacyjnie.
_________________ Roban - Avensis Verso
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-29, 10:00
A jak sie zachowują na mokrym - bo to podobno było kiepsko w HP2.Niby poprawili w HP3 ale w teście Auto Świat miała długą drogę hamowania na mokrym. http://www.auto-swiat.pl/...s/test_opon.pdf
Ja w moim T22 mam na lato Fuldę Carat Progresso 195/60 R15 od 2 sezonów. Przejeździłem na nich jakieś 25tys i są dalej ok - nie widać zbytnich śladów zużycia. Kolega kupił takie do Opla i śmiga już 4 sezony.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-08, 00:42
Mam takie w T27 i bardzo dobrze jeżdżą po mokrej nawierzchni. Co do prowadzenia to ciężko mi porównać bo to są niskoprofilówki 225/45/18 a wszystkie inne jakie dotąd miałem miały duży balon.
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-08, 09:24
kris1610 napisał/a:
A ja zamówiłem Dunlop SP Sport 01 H. Ciekawe jak będą się spisywać. Duzo pozytywnych opini słyszałem o tych oponach.
miałem je w nexii 185/60/14 i dawały radę, byłem z nich zadowolony wytrzymały coś koło 90kkm i poszły jeszcze do żyda
Witam. Oponki juz dotarły. Zamawiałem z strony oponeo. Wszystkie opony produkcji made in Germany, początek produkcji 2012r. Teraz czekać az się bardziej ociepli i zakładać nowe kapcie
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-09, 14:50
Ja już też otrzymałem swoje Brigestony Turanza ER300. Dot 0212. Cena 330 zł sztuka z założeniem na alufelgi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum