Wysłany: 2012-02-12, 20:20 [Avensis T25] Dziwny dźwięk z przednich kół
witam
od 2 dni zauważyłem dziwną rzecz tz. jak skręcam i dodaję gazu to coś mi tryka w przednich kołach jak by przegub. Dzieje się tak tylko kiedy samochód jest zimny.
Co to może być??
_________________ pozdro. PP
Ostatnio zmieniony przez nowy 2012-02-13, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Byłem bardzo zdziwiony ,ale nie zostawiłem ani grosza aż głupio mi się zrobiło.
Czy można zrobić to samemu ? myślę , że tak, ale może być potrzebny kanał , podnośnik , bo widziałem przez szybę ,że samochód był podnoszony i dwa razy na próbę wyjeżdżał a czy przyczyną była właśnie wyżej wymieniona osłona to nie wiem . Ktoś mi mówił ,że w mrozie jakieś gumy sztywnieją i podobne objawy powodują . To wszystko to jakaś "zagadka dropsa".
Mam tak samo w swojej. Jak były duże mrozy to tyrkotało/skrzypiało i bóg wie co jeszcze przy skręconych kołach w obie strony. Zazwyczaj przy niedużych prędkościach. Wychodzi, że to chyba jakaś wada fabryczna.
Guma na pewno tak nie terkocze. Przeguby też raczej nie bo teraz by nie przestały nagle jak sie temperatura zmieniła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum