Jeśli chodzi o silnik benzynowy to nic nie podpowiem. Kiedyś tylko czytałem o znacznej konsumpcji oleju, ale nie bardzo pamiętam czy to dotyczyło silnika 1,8 vvti.
_________________ Sprzedam avensis d4d, T25 kombi, 2004 r.
Dotyczy tylko i wyłącznie 1.8VVTi w wersji sprzed liftingu czyli takiej jak ta z linku.
nie tak do końca kolego bo jak ktoś był na akcji serwisowej to nie bierze oleju.
ja miałem taką i prawie grama nie brała oleju )
dla mnie to takie gadanie jak się zdarzyło w kilku autkach i już przypięli łatkę o olejo żernym silniku dla mnie to bzdura. była akcja serwisowa i wymieniali short blocki i wszystko było później ok a w książkę nie wbijali nic
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-17, 07:49
W opisie nie ma słowa na ten temat. Jak będzie w ASO to sprawdzi to. Ja mówię, żeby potem nie obudził się z ręką w przysłowiowym nocniku.
Nie gadaj głupot, że to się stało w kilku silnikach bo tak było w większości 1.8 i kto nie dopilnował wymiany ten teraz dolewa olej. Oficjalnej akcji serwisowej nigdy nie było. Wymieniali jak się klient skarżył, nic ponad to.
no ok ale wymieniali i ten kto na serwis przyjechał to przynajmniej u mnie w serwisie wymieniali bez pytania i poza tym nic innego z silnikami 1,8 nie było są bezawaryjne na łańcuchu. ja nie mam problemów pomimo przejechanych 250 tyś i sprawdzeniu w aso serwisant powiedział że nie ma się do czego doczepić i silnik wygląda i pracuje jak nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum