Wysłany: 2012-01-07, 19:27 [Avensis T25] Zastanawiam się nad wymianą przedniej lampy?!
Witam koledzy!
Dostałem akceptację Toyota Motor Poland na wymianę przedniego reflektora (tu wyjaśnione dlaczego http://www.avensisklub.pl/topics21/2358.htm jednak mam pewne obawy dotyczące wyglądu reflektorów po wymianie jednego, wiadomo nowy będzie się różnił i tu moje pytanie do Was, czy ktoś z Was wymieniał pojedyńczo reflektor i mógłby mi zobrazować róznicę w wyglądzie? Czy jest bardzo drastyczna? Czy nie wnikać i wymieniać lampę na koszt ASO i nie przejmować się aż tak różnicą?
Liczę na podpowiedzi
Dzięki i pozdrawiam!
ps.nie wiem czemu link nie chodzi, więc pisałem o tym w dziale "elektryka")
Ostatnio zmieniony przez kers1980 2012-01-09, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
nie wiem właśnie czemu nie działa link, skopiowałem i nie działa,jeśli chodzi o wymianę lampy to jakiś czas temu zauważyłem że prawa lampa, tzn soczewka zaczęła świecić mlecznym, mniej wydajnym światłem, więc napisałem do TMP i odpisali abym zweryfikował usterkę w ASO, tam potwierdzili i teraz mam się umówić na bezpłatną wymianę. Tylko zaczynam się zastanawiać jak to będzie wyglądać, jedna nówka druga stara, boję się że będzie zbyt wielka różnica?!?!
Pozdrawiam
Słuchajcie auto było cały czas serwisowane w ASO Chodzeń w Wa-wie, a na sprawdzeniu usterki byłem w Olsztynie i tam będę wymieniał. Nie pytali się mnie czy auto serwisowane ale podejrzewam że sami to sprawdzili.
[ Dodano: 2012-01-24, 17:57 ]
No i jestem po wymianie, nowy reflektorek daje znacznie lepsze światło niż ten stary, jednak jest różnica w wyglądzie, zastanawiam się nad wypolerowaniem klosza reflektora, może to pomoże w zamazaniu różnicy. Teraz ten stary(dobry) wygląda jakby było z nim coś nie tak. Odbierając auto z ASO zasugerowałem to kierownikowi, jednak spełnia wszelkie normy emisji światła i nie uda się powtórna próba z bezpłatną wymianą.....
Jestem bardzo zadowolony z podejścia Toyota Motor Poland, oby wszyscy dbali tak o swoich klientów!
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum