Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-02, 17:49
Z moich obserwacji wynika, że zbiornik nie ma 60l tylko jakieś 57-58l w każdym razie mniej niż miałem w T22. Rezerwa zapala się przy 9-10l czyli tak samo jak w T22.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-04, 18:55
Sprawdziłem i zaryzykowałem. zrobiłem po zapaleniu się rezerwy 97 km i bez problemu zajechałem na stację benzynową. moim zdaniem zbiornik niema 60 litrów chyba że ma odpowietrznik. Po zakupie auta w aso poinformowali mnie że mam paliwa tyle co do najbliższej stacji i zatankowałem 54 litry.
Sprawdziłem i zaryzykowałem. zrobiłem po zapaleniu się rezerwy 97 km i bez problemu zajechałem na stację benzynową. moim zdaniem zbiornik niema 60 litrów chyba że ma odpowietrznik. Po zakupie auta w aso poinformowali mnie że mam paliwa tyle co do najbliższej stacji i zatankowałem 54 litry.
Nieradze tak wiecej robić, gdyż wyjezdzanie paliwa do końca jest bardzo niezdrowe dla układu zasilania a przypomnę ze jest to comon rail 4 generacji o cisnieniu 2000 barów z ftryskami denso, taka zabawa może kosztować nawet kilkanaście tysiakow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum