Typ: Inne
Silnik: 2.0 diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-11-21, 18:20 [Avensis T22] Prosze o pomoc
Witam. interesuje mnie toyota avensis 2002, diesel. chciałam dowiedzieć się coś więcej na temat tego samochodu. Mam jeden na oku, czy mogę prosić kogoś o sprawdzenie tego samochodu po numerze VIN (SB153DBN00E088497) . Z góry dziękuje.Pozdrawiam.
Ogólnie wynika z tego że to podobne auto do mojego czyli T22 D4-D po lifcie, tylko sedan w wersji Terra wyprodukowane we wrześniu 2002. Wersja Terra z reguły nie posiada świateł przeciwmgłowych, tylne szyby są sterowane za pomocą korbki, dolny pas przedniej szyby nie jest podgrzewany, nie ma imitacji drewna na kokpicie, nie ma sterowania radiem z kierownicy, zwykła kierownica (bez imitacji skóry) i plastikowa gałka dźwigni zmiany biegów, klimatyzacja manualna, silnik diesel D4-D 110HP, kolor nr 199 (Alpine Silver czyli srebrny metalik), manualna skrzynia biegów, kierownica z lewej strony.
Auto ogólnie dobre na długie trasy. Spalanie na trasie w granicach 6l w mieście około 8l. Przyjemne w prowadzeniu, moc silnika czuć dopiero po przekroczeniu 2000 obrotów. Rzeczy warte sprawdzenia przed zakupem to przede wszystkim wtryski, na ile to możliwe sprzęgło (dwumasa), świece żarowe (75zł sztuka) i czy nic nie stuka w zawieszeniu. Warto też sprawdzić czy pojawia się korozja w okolicach tylnych nadkoli (rynienki), czy zbiera się woda w bagażniku (głównie boczne schowki). Najlepiej zrobić to w niezależnym warsztacie odpłatnie.
Jeżeli to auto sprowadzone to przebieg powinien być w granicach 220-315 tysięcy. Celowałbym raczej około 250.000. Jeżeli ma poniżej 200 tysięcy to na pewno było kręcone. przecież nikt nie kupuje nowego diesla, żeby wozić dzieci do szkoły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum