Wysłany: 2011-11-11, 09:12 [Avensis T25] Problem z dwumasem?
Witam, już wcześniej zawracałem Wam głowę z tymi objawami...otóż podczas odpalania powtórnego- gorący silnik (nigdy gdy jest zimny silnik!) słychać taki klekot-dudnienie trwa to parę sekund, po czym odpala. Ma taką zawiechę właśnie. Byłem wczoraj u mechanika zaufanego-stwierdził że dwumas pada...Mam tak odkąd kupiłem avkę ale przejechałem nią już 10 tys. km i po za tym odpalaniem nic się nie dzieje niepokojącego...tzn sprzęgło bierze dobrze nie odczuwam drgań pedału sprzęgła..Co Wy na to wymieniać od razu czy czekać... Idą święta i pękło by mi z 2,5 tys pewnie...rozumiecie Napiszcie proszę czy nie skrobać się i lepiej wymienić A może mimo to czekać aż...no właśnie co się może stać jak będę dalej jezdził z tym dwumasem? Sorry ale jestem laikiem w tej kwestii...
Witam.
Nie chce źle wróżyć ale to pewnie jest dwumasa. Ostatnio kolega wymieniał i objawy były takie jak u Ciebie. Wymienił komplet i stwierdził ze teraz to zupełnie inny samochód ale koszty bolą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum