Witam
Mam pytanie odnośnie wymiany silnika gdyż padł mi w Avensis z 2001 r. auto po lifcie z silnikiem 2.0 D4D 110KM i ten typ silnika jest bardzo ciężko dostępny czy jest możliwość zamontowania silnika z modelu nowszego t25 o tej samej pojemności 2.0 D4D oznaczenie mojego silnika na tabliczce znamionowej to to CDT220L
Tam masz całkiem inny motor. Różni się on przede wszystkim osprzętem. Jeśli łapy będą pasować i wtyczki to problem będzie z kompem i jego sterowaniem, wydaje mi się że nei będzie to pasować tak bezpoblemowo. Lepiej poszukaj silnika 110KM.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Witam
Mam pytanie odnośnie wymiany silnika gdyż padł mi w Avensis z 2001 r. auto po lifcie z silnikiem 2.0 D4D 110KM i ten typ silnika jest bardzo ciężko dostępny czy jest możliwość zamontowania silnika z modelu nowszego t25 o tej samej pojemności 2.0 D4D oznaczenie mojego silnika na tabliczce znamionowej to to CDT220L
możesz sokojnie władować 116km bo to te same silniki, różnią się turbiną i mocowaniem filtra oleju. oba to 1CDFTV...jak kupisz z osprzętem to patrz aby była stara pompa wtryskowa (dwuzaworwa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum