Wysłany: 2011-11-01, 20:10 [Avensis T22] problem z odpaleniem na ciepłym silniku!!!
witam. byc moze gdzies jest juz taki temat ale jestem nowym klubowiczem i nie moge znależć podobnego tematu. mam taki broblem moj toyota nie chce zapalać na ciepłym silniku. jest nowy akumlator rozrusznik kreci tez dobrze wtryski dałem do regeneracji pompa common rail została sprawdzona i tez jest wszystko ok a toyota dalej nie zapala na ciepłym silniku. rano zapali bardzo dobrze a jak sie rozgrzeje juz jest problem trzeba go krecic zanim zalapie. prosze o jakies wskazówki jakąs pomoc bo juz nie wiem co mam z tym samochodem zrobic!!!
Ciężko powiedzieć, moim zdaniem może to być coś ze strony elektroniki, może jakiś czujnik uszkodzony. Czy przed regeneracją wtrysków też auto tak się zachowywało?
tak dlatego dalem do mechenika który zajmuje sie takimi silnikami i zaczal od wtryskow (2.5tys) pozniej sprawdzili pompe na aparaturze(400zl) wyszlo ze jest ok pozniej mowili ze wina brudnego poliwa uklad wyczyscili i po kilku dniach jest dalej to samo. teraz mam 3 raz auto u mechanika no i zobaczymy bo jak na razie wydalem ponad 3 tysace i nie ma zadnej roznicy!
podobno znow wyjeli wtryski i dali do sprawdzenia na jakies cisnienie rozruchowe czy cos nie znam sie!
[ Dodano: 2011-11-14, 20:24 ]
WITAM! USTERKA ZANLEZIONA. Powodem tego ze moja toyota nie chciała zapalać na ciepłym silniku była zanieczyszczona listwa common raila. po wyczyszczeniu auto zapala jak nowe. koniec tematu. pozdrawiam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum