Wysłany: 2011-10-27, 13:22 [Avensis T25] prawdopodobnie blad komputera t25 pomocy
witam
posiadam t25 1.8 benzyna z 2005 roku i mam mały problem
komputer pokazuje SREDNIE spalanie jakby odwrotnie tj -
gdy przełączę na chwilowe i przyspieszam zużycie paliwa spada[nawet do 3 litrow] a gdy wrzucam na luz lub zwalniam spalanie rośnie[nawet do 28l] te wyniki także odzwierciedlają się w średnim spalaniu. Troszkę mnie to denerwuje i chciałbym to naprawić. Pytanie tylko jak ma ktoś jakiś pomysł ?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 15 Sie 2009 Posty: 86 Skąd: Grzybno
Wysłany: 2011-10-27, 14:36
Witam, to się jakoś zmieniało chyba w tym komputerku raz klikasz na kółko i przekręcasz i się zmienia l/km.. jakoś tak chyba. Jak będę przy aucie to sprawdzę. bo myślę ze to może być to przestawione. Ale pewny nie jestem
Czy przypadkiem w T25 nie da się ustawić tak jak w T22 aby pokazywał ile km może przejechać na 1 litrze paliwa? Bo wskazania sugerują takie ustawienie - luz czy noga z gazu - więcej km na 1 litrze.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-10-27, 19:15
nie masz co odłączać klemy
tak jak wspomnieli koledzy powyżej - mnie również wyglada jakbyś ze wskazań l/100 km przełączył się na km/l czyli ile kilo na i literku
trzeba byt na tych błednych wskazaniach popróbować pokręcić środkowym pokrętłem (jak sama nazwa wskazuje) i wtedy na ekraniku powinny Ci się zacząć pojawiać poszczególne jednostki wskazań - wybierz tedy Bracie najwłaściwszą i powinno być ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum