Pieter, na naszym paliwie ja zalecam co 45 tysięcy ASO co 60tys.
A filtr się mieści za obudową filtra powietrza (taka bańka ) będziesz widział nakręcony filtr na nią, albo jak nie znajdziesz to daj znać to zdjęcie zapodam.
P.S Sory bardzo że nie dałem zdjęcia tego silnika (co miał być jak rozebrać kolektor) ale sprzedałem ten silnik, bo trafiła się poprostu okazja
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Wymiana jest stosunkowo łatwa. Po pierwsze demontujesz akumulator w celu łatwiejszego dostepu. Poźniej zobaczysz już obudowę filtra (okrągła, szara) odłączasz od niej gniazdo i zwyczajnie wykręcasz górną częśc (chyba jest na śruby jeśli dobrze pamięam)
Poźniej jeśli nie chcesz odpowietrzać (właściwie to wtedy silnik by bardzo długo kręcił nim zapali) to zalewasz ON do nowego filtra i składasz obudowę, podłączasz wtyczkę, aku i po zabawie. Odpalasz Avę i w drogę
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
@Schwefel myślałem że to silnik od T25 bez plastikowej kapy
@JacekKu filtra w okolicach silnika nie znalazłem więc pewnie jest w baku tak jak pisałeś
Starałem się go wymienić bo mam taki problem, że co jakiś czas auto nie chce zapalić kreci i nic
Zdarza się to po kilkudniowym postoju i to nie zawsze. Jak już się w końcu uda zapalić silnik to problemu niema i tak do następnego razu. Wymieniłem ja razie świece zobaczymy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum