Wysłany: 2011-09-08, 18:58 [Avensis T22] Powazny problem z toyota avensis 2.0 D4d 2001
Witam jestem nowym użytkownikiem kupiłem toyotę avensis T22 2001 rok 2.0 d4d 110 kN
auto miało uszkodzony silnik kupiłem goły słupek przełożyłem cały osprzęt i włożyłem do samochodu oczywiście rozrząd tez załozyłem nowy po całej operacji auto nie chce odpalić zapalają się kontrolki ale nie kręci wogóle jakby nie byto prądu a jak odepnę kostkę stacyjki i na kable odpalał to kręci ale nie odpala. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna ??
W tych modelach lubią się psuć stacyjki. ja kiedyś miałem przypadek, że popsuła się sekcja START stacyjki. Włączał się zapłon, zapalały się kontrolki, ale rozrusznik nie kręcił.
Witam i ja mam dokładnie tak jak pan napisał idzie tą stacyjkę jakoś naprawić czy to pada stacyjka czy kostka stacyjki bo kostki nie było jak kupiłem samochód i kupiłem używana zamontowałem ja i jest taki efekt.muszę kupić stacyjkę nową czy używana a co z kluczykiem.
Polecam jechać do elektryka samochodowego i on powinien sobie z tym poradzić w ten sposób, że obwód START pominie w stacyjce i dorobi osobny przycisk. Zapłon będzie Pan włączał kluczykiem, a odpalał guzikiem (jak starym ursusie.. hehe ). Może to taki półśrodek, ale zawsze można guzik umieścić w takim miejscu, że nie będzie widoczny i mamy dodatkowe zabezpieczenie utrudniające kradzież auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum