Wysłany: 2011-08-22, 19:45 [Avensis T25] Dziwne zachowanie silnika przy powtórnym odpal
Witam, Mam pytanie do weteranów ave.. Otóż przez przypadek zauważyłem że gdy gaszę auto i zaraz go uruchamiam mam wrażenie jakby silnik miał mi wyskoczyć. Nie wiem czy precyzyjnie się wypowiadam ale efekt jest taki jakby coś tam waliło, odnoszę niepokojące wrażenie że silnik mi na boki lata... Dzieje się to tylko przy rozgrzanym silniku jak go powtórnie uruchamiam Raczej w gorące dni-ale nie koniecznie. Czy to jest taki urok avensisów? Po za tym jest ok żadnych uwag, sama przyjemność... Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Przy odpalaniu telepie Ci silnikiem, czy jak już uruchomisz silnik?Jak podczas uruchamiania i silnik dość ciężko pali na ciepłym to być może że masz do wymiany wtryski.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum