Wysłany: 2011-08-21, 12:12 [Avensis T22] Szarpanie w czasie jazdy
Witam wszystkich forumowiczów.Ostatnio pojawił mi się problem z szarpaniem silnikiem. Nie ma znaczenia czy jest to lpg czy benzyna. W trakcie jazdy lubi szarpnąć albo przy trzymaniu pedału gazu w jednej pozycji zacgowuje się tak jakby sie dodawało i odejmowało gaz na przemian.Poza tym przy puszczeniu gazu jest takie odczucie jakby ktoś próbował samochód pociągnąć do tyłu.Od czego zacząć poszukiwania przyczyn takiego zachowania.Avka ma ponad 300 tyś przebiegu. 2.0 + LPG sekwencja sigas (kme silver+valtek żółty).Ps. CHeck nie świeci.
jednymi z objawów może być przy powoli padającym czujniku temperatury bloku silnika, tak miałem w Vectrze, potem przyszły trudności z odpaleniem na ciepłym silniku oraz samoczynne zgaśnięcie jak stałem na światłach, czujnik po prostu daje błędne odczyty i komputer odpowiednio reaguje, to nagłe chwilowe podniesienie obrotów jest spowodowane sygnałem o za niskiej temp. silnika i załączeniu przez komp ssania, a że odczyty tylko impulsowo są błędne to momentalnie komputer koryguje i wraca wszystko do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum