Wysłany: 2011-08-03, 22:00 [Avensis T25] Miękki pedał sprzęgła i brak reakcji
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum ale przejdę od razu do rzeczy.
Jadąc sobie spokojnie zatrzymałem się na światłach i wiadomo wcisnąłem sprzęgło i na luz a jak zapaliło się zielone to z0nk bo wciskam pedał a tam TOTALNY brak oporu próbowałem kilka razy i w końcu przepraszając kierowców za mną zepchnąłem auto na pobocze. niestety nie mogłem za dużo pod maską zobaczyć bo już ciemno było ale płyn jest na pewno bo sobie telefonem poświeciłem i hamulce są cały czas.
Auto ma przejechane 170k km no i to Disel
Pomocy miałem w piątek na urlop wyjechać :/
płyn jest i po kilku próbach odpowietrzenia układu zaczął działać na kilka chwil i znowu przestał jak się kładłem w środku żeby po pompować ręcznie słychać było syczenie/bulgotanie więc raczej wydaje mi się że ta pompka może już przepuszczać i teraz kolejne pytanie czy je się regeneruje czy lepiej wymienic na nowe ?
Ok i jeszcze jedno pytanie czy pompka jest taka sama w różnych modelach? ponieważ w 2 sklepach znalazłem tylko do benzyny a wygląda indentycznie jak ta moja :/ i tu mam dylemat ...
Powinna być inna, bo sprzęgło jest inne (w dieslu masz dwumasę, w benzynie sztywne koło) ale sprawdź numery jakie masz na pompce, to wtedy będziesz wszystko wiedział
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
według ToyoDIY wychodzi na to że we wszytkich silnikach Pompka sprzęgła jest taka sama inny jest tylko wysprzęglik. No nic już zamówiłem wiec jutro zobacze ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum