Silnik: Inny
Rok: 1993
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2009-04-28, 09:09
odpowiem wam szczerze jesli chodzi o to co sie psuje w Avensach bo przy nich pracuje...
benzynowe - praktycznie wszystko ok czasami tylko sprzeglo siada i ew alternator
diesel - cylinder / tlok - firma optifit nie przewidziala zadnych szlifow czyli caly blok z tlokami do wymiany, cieknace turbo - regeneracja, filtr czastek stalych / katalizator - koszt samej czesci ok 8k, siadajace wtryski. Praktycznie kazdy d4d musi miec dolewany olej miedzy przegladami
Jak dla mnie to tylko silniczek na benzyne, diesel fajniej chodzi ale strasznie drogi w utrzymaniu jak cos piardnie...
Od kolegi ze sklepu motoryzacyjnego słyszałem, że biorąc procentowo sprzedaz gratów do diesla jeśli chodzi o avensis jest nieporównywalnie wieksza niz benzyny.
Podobno dwumasy, sprzegla itd sprzedają sie jak buleczki.
Silnik: Inny
Rok: 1995
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 29 Skąd: polska
Wysłany: 2009-04-30, 21:47
machnij jeżeli zdecydujesz się na zakup jakiejkolwiek Toyoty
zapraszam do mnie zrobimy sprawdzenie przed zakupem
(historia w systemie po VIN, lakier, tester) co do ceny na 100% się dogadamy
normalnie jako człek z drogi 300pln. Dla kolegów z forum duuuuuże rabaty
_________________ Doradca Serwisowy ASO ....... juz nie toyota
ja kupiłem niedawno t27 z silnikiem benzynowym 1.8 pali ok 10 L ale nie ma porównania z "dizlem" a miałem okazję pojezdzic przed zakupem i jednym i drugim i benzyna to benzyna a więc polecam no i na marginesie 150 km w zupełności wystarczy bo auto się niezle zbiera
[ Dodano: 2009-06-28, 18:28 ]
no i kolor oliwkowy od niedawna wszedł w powiązaniu z pakietem chrom... bajka!
Byłem kilka dni temu swoją T25 na wymianę silentbloków tylnych w ASO ( 230zł ), czekając podszedł do mnie sprzedawca i mówi, że jest akcja "kluczyk za kluczyk", czy jestem zainteresowany ofertą. Mówię, owszem, zapoznam się.
Wycenili moją ( full opcja, skóra, sedan 2003r ) na 36 000 zł. Co daje 33% wpłaty pierwszej przy leasingu.
Nad tym właśnie myślę, czy nie wziąć jej w leasing na swoją firmę.
Ave T27, benzyna, skóra ( taka mnie interesuje ) to koszt ok 110 000 zł.
Rata miesięczna 1500 zł przy leasingu na 5 lat i wpłacie 36.000 zł ( moje auto w rozliczeniu jako wpłata ). Procedura uproszczona przy takiej wpłacie, tylko regon i nip.
Póki co rozważam to i wyliczam z moją księgową. Może się skusze, kto wie.
5 lat to 60 miesięcy.
60 miesięcy x 1500 zł = 90.000 zł + wartość T25 jako pierwsza wpłata 36.000 daje nam 126 000 zł ( wartość auta za gótówkę 110 000 )
16.000 w plecy biorąc poprawkę na wrzucenie tego wszystkiego w koszty to ciekawy kąsek.
Oferta wydaje się kusząca, ale poszukaj i popytaj czy w PKO nie wyjdzie taniej leasing i koniecznie dopłać 5k zł (jak się zdecydujesz na leasing) na stałe oprocentowanie rat, mozna na tym dużo zyskać
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
andrzej jest jeszcze 1 opcja możesz wziąść w kredyt wtedy auto jest rejestrowane na ciebie i od ręki możesz odliczć cały vat od fv a więc 20000 zaraz masz spowrotem polecam tę opcję jest wygodniejsza niż leasing bo tam wiadomo vat odliczysz ale cały po 5 latach pozdrawiam... a tak na marginesie może oferta jest ok ale zapytaj o opłatep przygotowawczą
[ Dodano: 2009-07-03, 18:27 ]
a ijeszcze jedno andrzej ja byłem również na wycenie mojego starego auta toyota mi je wyceniła dostałem zakres ewentualnych usterek do naprawy i kwotęjaką dają a potem wystawiłem auto na allegro i poszło po 2 dniach za 4000 zł więcej:-) toyota dawała 14 tys. i jeszcze jedno ubezpieczyłem auto w axa 1.8 benzyna 2389 zł bez udziału własnego też się nad tym zastanów
Witaj michu. Ja również mam benzyne 1,8 automat i mi pali ok.8,7 przy 50/50 miasto/trasa i zastanawiam się jak to się ma do instrukcji gdzie jest napisane 6,7 -6,8 l/100. Dwa litry więcej to chyba dużo. Zamontowałem również magnetyzery ale po przejechaniu ok 2kkm nie widzę efektu.
Witaj michu. Ja również mam benzyne 1,8 automat i mi pali ok.8,7 przy 50/50 miasto/trasa i zastanawiam się jak to się ma do instrukcji gdzie jest napisane 6,7 -6,8 l/100. Dwa litry więcej to chyba dużo. Zamontowałem również magnetyzery ale po przejechaniu ok 2kkm nie widzę efektu.
hehe w te bajki producenta o spalaniu już dawno nie wierzę miałem kilka aut i nigdy się nie pokrywało to co piszą z rzeczywistością moja żona na 100 spaliła 7 l ale ona jezdzi mega delikatnie i szczerze powiedziawszy nie wiem jak to robi bo mi zawsze wyskakuje średnia 11,6 hehe poza tym samochód jest naprawdę godny polecenia
witam ..potrzebuję porady co mama kupić ???? :?: t27 2009..benzyna 1,8 czy lepiej diesla...podobno te silniki VALVMATIC..SĄ bardzo oszczędne..spalanie jak w dieslach..jakie mogą być koszty tak do 200"000 tyś km..myślę o rozrządzie..kole dwu-masowym itd...co kupić ,,,proszę o poradę..pozdrawiam.. :->
witam ..potrzebuję porady co mama kupić ???? :?: t27 2009..benzyna 1,8 czy lepiej diesla...podobno te silniki VALVMATIC..SĄ bardzo oszczędne..spalanie jak w dieslach..jakie mogą być koszty tak do 200"000 tyś km..myślę o rozrządzie..kole dwu-masowym itd...co kupić ,,,proszę o poradę..pozdrawiam.. :->
powiem tak wg mnie benzyna wychodzi lepiej choć pali duuuzo wiecej niż pisze producent post wyzej o tym pisałem ale jak sie zdecydujesz na benzyne weź silnik 2.0 niby 1.8 ma 150 koni ale czasem mu mocy brak. ja szczeze powiem ze 2 raz bym wybrał 2.0, a spalanie jest podobne. co do dizla części i przeglądy duuuużo droższe niż benzyna a wiec i tak na to samo wyjdzie po 200000 km
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum