Wysłany: 2011-07-14, 17:59 [Avensis T25] Dodatkowe zabezpieczenie przed kradzieżą na el
Witam.
Przejrzałem tematy wszystkich wątków (w elektryce) i nie zalazłem takiego o dodatkowym zabezpieczeniem przed tzw. niepowołanym odpaleniem samochodu. Chodzi mi o zamontowanie (w tylko mi wiadomym miejscu) przełącznika, który w pozycji "off" odcinał by jakąś istotną część instalacji elektrycznej uniemożliwiającą uruchomienie silnika. Myślę, że najwygodniej byłoby przerwać któryś z bezpieczników, ale który ? I to prosiłbym o poradę, chyba, że jest fajniejsze rozwiązanie - ale zdecydowanie z przerwaniem obwodu elektrycznego.
nikt o tym nie pisze bo to jest właśnie zabezpieczenie nie wiadomo kto wchodzi na forum i to czyta. Polecam Ci odwiedzić najbliższego elektryka samochodowego (tylko jakiegoś dobrego) i na pewno ci założy coś z czego będziesz zadowolony
OK. Ale to jest moje zabezpieczenie, tylko ja wiem, gdzie jest tajemniczy włącznik. Jeśli ma to być bezpiecznik, to i tak przygodny, a i zaawansowany "kradziej" straci chwilę więcej jak zobaczy, że "pstryk" i nie odpala, a może wtedy da sobie spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum