Oryginalny akumulator jest firmy DELPHI 70AH 700A. Ja bynajmniej miałem taki jako oryginał w swojej T25. Aktualnie mam centra Futura o trochę lepszych parametrach. Aku ma 3 lata gwarancji.
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Witam kolega pisał dobrze że oryginał to 70 Ah ja po problemach z zapalaniem i świecącymi kontrolkami zimą założyłem centre future 77Ah dwie zimy jak na razie bez problemu musiałem tylko uchwyt akumulatora od strony chłodnicy wyprostować bo nie pasował.
[ Dodano: 2011-07-12, 14:34 ]
A i nie słuchaj fachowców że 77Ah nie doładujesz podczas jazdy bo to nie prawda. Nawet 100tke doładujesz jak dużo jeździsz tylko nie wlezie.
Mialem oryginalny japonski akumulator ktory padl po 6 latach i kupilem do avena benzyna 1,8 2004r kupilem Bosch S4 i nie narzekam. Pieknie chodzi a co ciekawe w Krynicy w tym roku ciezka zima byly tez aveny a mrozy byly znaczne oj znaczne i ...... okazalo sie za padaly im akumulatory na amen i kupowali Boscha na miejscu bo nie bylo wyjscia i nie narzekali .. jesli sie nie myle to w 3 avenach jeden bodajze z 2001 i dwa z 2004 byly. Ciekawy i dziwny przypadek ale tak bylo. nawet zona mowi ze to taki urok japonca )))
Pozdrawiam
Do D4D 70-80Ah i prąd rozruchu 600-800A
Akumulator 60Ah też da rady, 100Ah też się doładuje.
Najtrwalsze AKU to Panasonic i Varta,
ale Bosh i Centra Futura też będą OK.
W mojej avce T25 kombi, która kupilem rok temu siedzi oryginalny akumulator z logo toyota o parametrach: 12V, 95Ah, 850A. Jak do tej pory dziala bez zarzutu, odpalał nawet po 2 dniach stania na powietrzu w tem. około -15C, oczywiscie po 2 razy grzania świec. W takie mrozy zawsze staram sie miec pełny bak i przed zima wymiana oleju i filtra paliwa.
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum