Wysłany: 2011-05-02, 16:38 [Avensis T22] toyota avensis 1.8 16v 2002r
prosze o porade wymienilem wypalony zawór wydechowy w mojej avensis,uszczelke pod glowica itd odpalil bez zarzutu chodzi normalnie ale strasznie dymi na siwo,po przejechaniu wyczulem brak mocy silnika(na postoju wkreca sie dobrze na obroty),nie pobiera ani plynu ani oleju,z tego co zauwazylem swiece sa strasznie zalane moze to wina wtryskiwaczy?dzieki
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 23 Skąd: Konstancin- Jeziorna
Wysłany: 2011-05-03, 18:10
Witam , u mnie padła uszczelka pod głowicą (możliwe że też i zawór miałem wypalony) ja nie chciałem tego naprawiac wiec wymieniłem silnik po zmianie również kopcił ale z czasem coraz mniej podejrzewam że powodem był płyn chłodzący w układzie wydechowym (który znalazł sie tam przez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą). Co do wtrysków podejrzewam, że wszystkie 4 nie mogły uszkodzic sie naraz , na każdym cylindrze masz jednakowe obiawy ? świece "okopcone" czarne ? zalane ? jakieś błędy w komputerze ?
powodzenia i pozdrawiam
_________________ CZĘSCI AVENSIS T22 1.8 NA CZESCI .Pomogę forumowiczą z okolicy , wymiana klocków, tarcz, oleje, filtry .....podłaczenie pod komp, (interfejs ELM) zapraszam do mnie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum