Wysłany: 2011-04-24, 11:07 [Avensis T22] jakie aluski
Witam tak jak w temacie pisze z pytaniem jakie aluski lepiej kupic do Avki t22 mysle o 17 lub 16 na ktorych waszym zdaniem bedzie ladniej sie prezentowala Toyotka.
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
_________________ Bo życie zaczyna sie po 3 biegu...
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2002
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-04-24, 12:26
17 na pewno dają więcej punktów do lansu
Ale weź pod uwagę, że łatwiej uszkodzić wtedy i felgę i oponę - drogi mamy jakie mamy, niestety.
Ja bym został przy 16.
Dochodzi jeszcze takie pytanie bo chce troche obnizyc samochod zeby zmniejszyc szczeline miedzy opona a nadkolem i czy wystarczy ze dam same sprezyny sportowe ??
_________________ Bo życie zaczyna sie po 3 biegu...
do wszystkich warsztatów do których bym nie pojechał to wszyscy mi odradzają 17 podobną są przypadki klientów którzy po zmianie na 17 cali wracają po jakimś czasie i proszę o ponowne założenie 16 bo niby na 17 nie da się jeździć
i teraz mam dylemat co zrobić czy zrealizować swoje "młodzieńcze" marzenie i mieć samochód na tzw fajnych "laciach" czy zachować zdrowy rozsądek i pieniądze w portfelu i zostać przy oryginalnych 16
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2011-06-01, 20:11
Ja jeżdżę na 17 i choć mieszkam w UK, to w zeszłym roku byłem prawie miesiąc w PL i nie mogę powiedzieć, że mi się jakoś niekomfortowo jeździło. Owszem nie są to drogi co tu w UK i uważać trzeba było czasami, ale nie było tak strasznie. Dodam jeszcze, że pochodzę z Białegostoku, więc do przejechania miałem całą Polskę. Kiedyś myślałem żeby kupić do swojej Ave 19-stki i na pewno na takich kapciach bym do PL się nie wybrał. 17 natomiast z własnego (być może niewielkiego) doświadczenia polecam.
Ja jeżdżę na 17 i choć mieszkam w UK, to w zeszłym roku byłem prawie miesiąc w PL i nie mogę powiedzieć, że mi się jakoś niekomfortowo jeździło. Owszem nie są to drogi co tu w UK i uważać trzeba było czasami, ale nie było tak strasznie. Dodam jeszcze, że pochodzę z Białegostoku, więc do przejechania miałem całą Polskę. Kiedyś myślałem żeby kupić do swojej Ave 19-stki i na pewno na takich kapciach bym do PL się nie wybrał. 17 natomiast z własnego (być może niewielkiego) doświadczenia polecam.
17 wiadomo mają wygląd ale wg. mnie nic poza tym jak piszą niektórzy koledzy nie za bardzo na nasze drogi opony są droższe pogarsza się komfort łatwiejsze do uszkodzenia ale wybór należy do ciebie powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum