Ja w swojej ave mam system przedni zrobiony na glosnikach z PROA,
konkretnie Simplex 19 (w slupkach) oraz Simplex 160 (drzwi).
(zapraszam na http://www.proa-systems-team.com )
Moj system gra aktywnie, tylko z pod radyjka (ALPINE CDE-9881R) i szczerze powiem, ze to w zupelnosci mi wystarcza.
Oczywiscie podstawa jest dobre wygluszenie drzwi
oraz dobra opcja jest poprowadzenie bezposredniego zasilania z pod aku do radyjka.
Teraz chce tylko jeszcze odlozyc na porzadny wzmacniacz z subwooferem,
oczywiscie tylko i wylacznie w skrzyni zamknietej
oraz na jednostke sterujaca ALPINE CDA-9835R.
Silnik: Inny
Rok: 1993
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2009-04-28, 09:28
casper-pl napisał/a:
Ja w swojej ave mam system przedni zrobiony na glosnikach z PROA,
konkretnie Simplex 19 (w slupkach) oraz Simplex 160 (drzwi).
(zapraszam na http://www.proa-systems-team.com )
Moj system gra aktywnie, tylko z pod radyjka (ALPINE CDE-9881R) i szczerze powiem, ze to w zupelnosci mi wystarcza.
Oczywiscie podstawa jest dobre wygluszenie drzwi
oraz dobra opcja jest poprowadzenie bezposredniego zasilania z pod aku do radyjka.
Teraz chce tylko jeszcze odlozyc na porzadny wzmacniacz z subwooferem,
oczywiscie tylko i wylacznie w skrzyni zamknietej
oraz na jednostke sterujaca ALPINE CDA-9835R.
jesli mialbys jakies pytania odnosnie mojej instalacji audio to smialo pytaj na PRIV.
tan zestaw polecam (u mnie troszke wieksze glosniki wysokotonowe bo 25) ale tez z proa... bylem zdziwiony jak to czysto gra i glebia basu bez wzmacniacza jak dla mnie wszystkie hertze, magnaty, alpine, i infinity w podobnej cenie sie chowaja przy tych glosniczkach.
Simplex badz vifa od proa-systems sa to porzadne glosniki i tylko takie znajda sie w moim nastepnym samochodzie.
Simplex badz vifa od proa-systems sa to porzadne glosniki i tylko takie znajda sie w moim nastepnym samochodzie.
jesli na system przedni mamy do wydania okolo 400-500 (same glosniki) to
oczywiscie polecam simplex'y. glosniki vifa oczywiscie graja lepiej, jednak
ich koszt jest znacznie wyzszy, niz koszt zestawu glosnikow simplex.
ale jeszcze raz podkreslam: zaden glosnik bez dobrego wygluszenia nie
zagra tak, jak bysmy tego oczekiwali!
polecam kupno monobloka do sub a przod najlepiej podpiac bezposrednio do radia oczywiscie
dobre glosniki na przednie drzwi koniecznie wstawic mdf i wygluszyc oraz gwizdki w slupki
ja wywalilem fabryczne radio i zamienilem na alpine idax300 + nowy zestaw glosnikow oraz monoblok z subem wmontowanym w miejsce kola zapasowego skrzynke zrobilem sam reszta kupiona na necie
caly koszt to okolo 1500zl
Witka.
To moja pierwsza T22, nie wiem jak długo będe Nią jeździł.
Potrzebuję jakichś tanich głośniczków 2-drożnych - nie jestem jakimś specjalnym melomanem a fabryczne zaczęły niemiłosiernie charczeć i trzeszczeć.
Czy to coś z linku będzie złym wyborem???
http://allegro.pl/item719...mplet_lodz.html
Będą grały na Alpine CDE-101RM
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-02-24, 20:26 ]
Dzięki Panowie, myslałem że jakoś mi pomożecie.
Nie wiem co Was zniechęciło do odpowiedzi, czas zweryfikował plany i Ava będzie moim Wozidełkiem przez dłuższy czas - nestety nie moge wyrzucić grubszej kasy na głośniki a nie da rady tego słuchac po użytkowaniu Vectry ( a jak gra fabryczne audio w Oplu nie trzeba mam nadzieje tłumaczyć).
Znalazłem 2-drożne Pioneery za niewielką kasę (40 W muzycznej) - co proponujecie?? Wymianę gwizdków?? do tego Tył coś niezbyt słychać - to jakaś wada w T22??
Pozdrawiam.
Rafał
założone Helixy + wygłuszenie drzwi - rewelacja...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum