Witam . Mam małe pytanie od pewnego czasu świeci mi się kontrolka usterki silnika ale odpala i jezdzi normalnie w serwisie toyoty powiedzieli mi że to kturaś ze świec padła czy po wymianie wszystkich świec kontrolka sama zgaśnie czy musze jechać do serwisu i oni muszą ją skasują jak to jest? :-o
jezeli to rzeczywiscie świeca wymienisz ja i bedzie sie swiecic dalej
to ja najpierw bym spróbował odpiac akumlator ;d - kiedys jeden blad tak skasowalem ktory swiecil sie bez powodu
wiec moze i w twoim przypadku pomoze
_________________ Toyota Avensis Prestige
27.12.2004
Typ: Inne
Silnik: 1.4 benzyna
Rok: 2015
Nadwozie: Hatchback
Wysłany: 2011-03-22, 20:04
Czy generalnie świece mogą nie działać mimo iż nie świeci się "usterka silnika " ?
_________________ ...miałem kiedyś "japończyka"...
...chętnie pomogę na forum...w jego sprzedaniu...
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-22, 21:17
Na przykladzie VW LT 35 powiem ci,ze nie dzialaly az 3 z 4.I jedyny objaw to ciezko zapalal.Ale trudno mi powiedziec czy niedzialajaca swieca moze cos wyswietlic na pulpicie...
Niekoniecznie. U mnie było, ze wywaliło błąd, odłączyłem aku i błąd zniknął i już się nie poajwił. Z ciekawości przy czyzczeniu kolektora chciałem sprawdzić świece, efekt - 3 spalone...
Także sprawdzić warto, stosunkowo mało pracy z tym jest
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum