Wysłany: 2009-07-06, 17:06 [Avensis T22] Potrzebuje pare inf. odnośnie avensis.
Jak w temacie. mam Avensis 2.0 128km z 2000r i moglibyscie mi powiedziec 1-po czym poznac ze do wymiany mam katalizator? 2-Jaki przebieg wytrzyma moj silnik w Toyotce? 3-co ile nalezy wymienic rozrzad? z gory dzieki
W roku 2000 były montowane nieśmiertelne łańcuchy rozrządu, więc jak stuknie Ci 200 tys to zajrzyj do niego. Co do katalizatora to będzie czuć wyraźnie spaliny (nie taki smród bliżej nieokreślony) tylko zaczniesz czuć np dość mocno benzynę, moze byc też objawem dzwonienie z okolic tłumika (objawów kilka ale najprostszy to zapach spalin)
Jaki wytrzyma przebieg ? Hmm jest na Forum kolega co zrobił 460 tys i samochód jest w świetnym stanie i zrobi drugie tyle jeśli o niego zadba, jeśli zaopiekujesz się swoją należycie to pojezdzisz nią długooooo
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Pasek był w modelach przed liftem. Od roku 2000 chyba od października dokładnie montowano już łańcuchy Ale T25 również mają łańcuch (niestety tylko benzyniaki - diesle ze względu na wysoką kulturę pracy chodzą na paskach)
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum