Wysłany: 2011-03-01, 09:23 [Avensis T25] system antynapadowy
Witam
potrzebuję zdezaktywować system antynapadowy, bo nie denerwuje i nie jest mi potrzebny. podobna jest jakaś metoda w przyciskach. czy ktoś mi pomoże?
jest! niestety nie pamiętam jak to się robiło :/ podjedź do pierwszego lepszego ASO i Ci pomogą, albo poproś kogoś niech Ci zrobi fotkę tej karty, którą dają przy zakupie samochodu i tam jest wszystko opisane
[ Dodano: 2011-03-01, 13:58 ]
JacekKu napisał/a:
A to macie to fabrcznie założone ? Ja myślałem o czymś takim bo chyba nie mam
fabrycznie, jest ukryty przycisk (nie będę pisał gdzie, bo nie wiadomo kto na forum zagląda)
Powiedźcie jak działa ten system antynapadowy i czy każdy go ma ?
działa to o tak, że jak chcesz odpalic auto to możesz, ale jak ni ezaktywujesz odpowiednio guzikiem w pewnym miejscu to po 45sek samochód się wyłączy. jak chcesz odśnieżyć samochód i go zagrzać odpaliśz dezaktywujesz i na chwile otworzysz drzwi kierowcy to po 45 sek wyłącza samochód. Jest upierdliwe jak vholera bo nawet nie możesz szybko się wysikac przy drodze albo zapytac o droge tubylca na otwartych drziwach, bo zaraz się wyłącza.
Interesuje Cię wyłaczenie systemu takiego, że musisz dotknąć czegoś w jakimś konkretnym miejscu, czy też systemu, w którym musisz wprowadzić 4-cyfrowy kod? Bo jeśli to drugie, to da sie to wprowadzić w tryb serwisowy i wtedy uruchamiasz samochód "normalnie". Mam instrukcję dezaktywacji tego czegoś (drugiego systemu) - jeśli Cię interesuje, daj znać...
Wylaczasz funkcje antynapadu(automatycznie przechodzi w stan serwisowy) tym guzikiem, ktorym za kazdym razem wstukujesz jakas sekwencje kodu za nim autko uruchomisz. Wstukujesz ta sama sekwencje tylko przy ostnim wcisnieciu przytrzymujesz dluzej ten przycisk az uslyszysz pojedynczy sygnal syreny alramu i mrugniecia swiatlami od kierunkowskazow. Pamietaj, ze sekwencje wprowadzasz przy zamnkietych drzwiach, a nie otwartych.Aktywujesz tak samo.
powiem Wam że ten system już został zabroniony przez unie europejską bo jak odpalisz i wjedziesz na skrzyżowanie to samochód może się wyłączyć bo go nie rozbroiłeś.
System był montowany na życzenie klioenta i koswztował chyba niezłą kasę nie wiem po co
Powiedźcie jak działa ten system antynapadowy i czy każdy go ma ?
działa to o tak, że jak chcesz odpalic auto to możesz, ale jak ni ezaktywujesz odpowiednio guzikiem w pewnym miejscu to po 45sek samochód się wyłączy. jak chcesz odśnieżyć samochód i go zagrzać odpaliśz dezaktywujesz i na chwile otworzysz drzwi kierowcy to po 45 sek wyłącza samochód. Jest upierdliwe jak vholera bo nawet nie możesz szybko się wysikac przy drodze albo zapytac o droge tubylca na otwartych drziwach, bo zaraz się wyłącza.
Wystarczy otworzyć drzwi i ponownie dezaktywujesz system anty napadowy, możesz wtedy spokojnie wysiąść zamknąć drzwi i się odlać:)
łał nie słyszałem o tym ;d
a myślałem ze mam wszystko co mozliwe xD
mam cos podobnego ale montowane prywatnie
i to wyglada w taki sposób ze musze miec taki mały pilocik przy sobie zeby auto po zapaleniu nie zgasło , i jesli razem z tym pilocikiem sie oddale od samochodu to auto gaśnie, i potem inna osoba nie moze zapalic samochodu. ( gdy pilot nie daje sygnału ze znajduje sie w aucie badz przy samochodzie to auto gasnie po 30-40 s )
Tez troche wnerwiające ponieważ jak ma sie to w kieszeni niekiedy można wyłączyć niechcaco ten pilot podczas jazdy i po chwili włancza sie dzwiek sygnalizujący brak pilota, wtedy podczas jazdy trzeba szybko wyciagac z kieszeni i wlanczac,
(trzeba pilnowac zeby miec nie rozładowana baterie w pilocie )
koszt ok 300 zł bodajze
kiedys nie zdazylem- cale szczescie ze jechalem 20 km/h wspomaganie sie wylaczylo
i mialem problem zjechac na pobocze ^^
_________________ Toyota Avensis Prestige
27.12.2004
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum