Wysłany: 2011-02-17, 13:10 [Avensis T22] Rdza - cały błotnik pordzewiał, POMOCY
Witam w mojej Avensisce zauważyłem tysiące kropek na tylnim prawym błotniku, niestety okazało się że to rdza. Bardzo dziwna sprawa , ponieważ obejmuje nie tylko błotnik ale częściowo drzwi oraz są dziwne ślady na plastikowym zderzaku, również kropki. Zauważyłem po umyciu samochodu na myjni bezdotykowej. wygląda jakby czymś (polane-popsikane) albo np (iskry ze szlifierki) czy coś. nie wiem co mogło tak, na takim dużym obszarze zniszczyć tak bardzo lakier. Co mnie czeka??? wymiana błotnika, lakierowanie?? Pomocy.
Właśnie to jest najgorsze, bo gdy lakierem teraz się będzie te kropki zamazywać to będzie widać trochę inny odcień ,więc możesz kupić lakier do swojego modelu i sam mógłbyś spróbować trochę "popaćkać"Jak będzie już strasznie widać różnice, to wież do lakiernika niech oni po lakierują ci całe drzwi i błotnik.Ja miałem podobną sytuacje, tylko że z przodu na masce i tak myślę że to mogły być kamyczki małe na jakieś drodze gruntowej albo zwykłej gdzie dużo jest małych kamyczków np.wyprzedzał cie samochód i trach po karoserji.
kurcze to nie jest na 100% od kamyczków, ponieważ nie są to (odpryski) lakieru tylko mam wrażenie jakby to ze środka wychodziło, jeżeli to tylko zewnętrzne uszkodzenie lakieru to spoko bo malowanie i po problemie, a co jeśli (to coś) wżarło się w blachę to wtedy co? wymiana błotnika i drzwi? :?:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum