Wysłany: 2015-02-02, 17:15 [Avensis T22] Avensis pali od trzeciego czwartego obrotu i n
mam taki problem ze swoim autem że czy zimna czy cipła pali po trzecim lub czwartym obrocie i nie chce sie wogóle zebrać dopiero czuć jakąś reakcje po osiągnieciu 2900 obrotów gdy włącza sie turbina i jedzie jak 70 może 80 koni a nie 110 jak powinna jeżdzić. dodam że turbina była robiona i wymieniany interkuler bo był dziurawy a jeździ nędznie. Kupiłe filtr paliwa ale jeszcze nie wyminiałem. Proszę o opinie co może być mojemu autu jest z 200r i przebieg niby 24500km. może mi ktoś doradzić co zrobić dalej????
[ Dodano: 2015-02-02, 17:18 ]
a jeszcze jedno nie kopci
Przyczyn może być wiele: uszkodzony przepływomierz, zatkany wydech, zapchany filtr paliwa, zaworki SCV na pompie, zużyta pompa wtryskowa... Czy te pojawiły się po regeneracji turbiny i wymianie intercoolera? Może przy intercoolerze jest coś nieszczelne.
wydech jest ok nie ma katalizatora wyminiłem filtr i jest troche lepiej ale i tak nie ma mocy kupiłem środek do czyszczenia układu paliwowego i dziś bede go testować. musze podłączyć pod komputer ja to nic nie da. auto jeżdzilo słabo przed regeneracją turbo jak i wyminaą intrkulera. jest dopiero żywy jak dostanie turbine
[ Dodano: 2015-02-04, 19:30 ]
jeździłem na tym preparacie i nic sie nie zmieniło. ciągnie dobrze z turbiną ale z dołu to wogóle nie chce sie zbierać. po czekam do jutra i go ostro przycisne i zobacze czy cos pomorze jak nie jade na komputer. zastanawiam sie czy przyczyną może być zapchany kolektor ssacy??????????????????????
[ Dodano: 2015-02-04, 19:31 ]
mam pytanie czy wasze auta odpalają od pierszego strzała ???/ czy pala cammon reaily????
D-4D nie pali od strzału. Nie ma pompki wstępnego ciśnienia paliwa i pompa wtryskowa musi wykonać pół obrotu wałem żeby wytworzyć ciśnienie do odpalenia auta.
zawór egr do czyszczenia i odzyska moc na mniejszych obrotach co do palenia przy odpalaniu auta ma byc zamkniety jak sie nie domyka bo sadza blokue to ciezej zapala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum