Wysłany: 2015-02-24, 15:28 [Avensis T25] problem ze skrzynią biegów
Witam wszystkich klubowiczów od pół roku mam problem ze skrzynią, a mianowicie strasznie hałasuje praktycznie na każdym biegu. Byłem u kilku mechaników i każdy mi jednoznacznie powiedział że skrzynia jest do wymiany, że są luzy na półośkach czy coś tego typu i nikt nie zaleca naprawy bo ciężko stwierdzić czy to coś da, a poza tym skrzyń się raczej nie naprawia. Dodatkowo dowiedziałem się że w moim modelu te skrzynie były wadliwe i ciężko mi będzie znaleźć coś w dobrym stanie, a i tak nie ma gwarancji czy ta nowa też nie będzie rzęcholiła. Nigdzie nie znalazłem informacji na temat wadliwych skrzyń w avensisach. Mam T25 1.8 z 2003 roku przebieg 170000. Czy ktoś z Was miał podobne problemy??
mech z toyoty, Witam. Może kolega wie coś o żywotności skrzynie 6-cio biegowej z silnika 1AD-FTV. Podobno przebieg 250tyś. km a taki mam to już jej koniec? Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum