Wysłany: 2012-07-10, 16:13 [Avensis T25] klima nie działa kiedy samochód stoi np; w kor
witam,
mam taki problem dotyczący klimy.. kiedy jade autem klima działa wszystko jest ok chlodzi tak jak sobie ustawie temperature , natomiast jak tylko zatrzymam sie np w korku lub przed swiatłami przestaje dzialac i dmucha juz cieplym powietrzem. Moje spostrzezenie jest takie za wiatrak od chlodnicy klimy nie włancza sie podczas postoju nie wiem czym to jest spowodowane (jezeli dobrze spostrzegłem no bo go przecież słychac podczas postoju.. ) i dodam ze dzieje sie tak czesto nie zawsze bo czasami w korku przez 10min jest ok a puzniej juz nie. prosze o jakies porady co sie dzieje lub konkretne rozwiazanie problemu dodam jeszcze ze klima byla nabijana mies. temu i dzisiaj jeszcze sprawdzalem szczelnosc , mechanik od klimy oczywiscie nie ma pojecia o co chodzi.......
Moje spostrzezenie jest takie za wiatrak od chlodnicy klimy nie włancza sie podczas postoju nie wiem czym to jest spowodowane (jezeli dobrze spostrzegłem no bo go przecież słychac podczas postoju.. )
I tu bym Kolego szukał przyczny problemu... szczególnie, że klima nabita... Wygląda na to, że masz problemy z wiatrakiem... trzeba by zacząć od sprawdzenia, czy załącza się 'na krótko' (podpowiedz mechanikowi/elektrykowi). Powinien wiedzieć co dalej z tym zrobić...
Sprężarka startuje? Czy wyłącza się, ze względu na zbyt wysoką temperaturę/ciśnienie? Od razu czy po jakimś czasie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum