Witam wszystkich forumowiczow.
Jestem szczesliwym posiadaczem avki 2006 2,2 177KM D-CAT, silnik 2AD-FHV.
Jestem zmuszony wymienic zawor SCV. Na moje nieszczescie zawor jest Denso a nie Bosch dlatego jest dosc drogi.
Czy ktos z Was orientuje sie czy sa jakies tansze zamienniki?
Dziekuje za wszytkie odpowiedzi z gory.
Pozdrawiam
Witaj Slawek
Nie chcialbym sie rozpisywac bo temat tej usterki byl wielokrotnie poruszany na forum. W wielkim skrocie: silnik zimny wszsystko OK, gdy sie rozgrzeje gasnie na wolnych obrotach, okrutnie muli w czasie ruszanie, zero mocy, zapala sie vsc off, trc off i kontrolka silnika. Blad P1229.
Pewne ASO Toyoty, po 3 godzinnej burzy mozgow, poddalo sie bo pierwszy raz mieli ten blad dla silnika D-CAT. Zbyt wiele bylo potencjalnych powodow tego bledu.
Na szczscie znalazlem prawdziwego fachowca od ukladow paliwowych CR z odjechanym sprzetem i niesamowitym doswiadczeniem.
To wlasnie moj "guru" postawil jednoznaczna diagnoze - zawor SCV.
P.S. No to jak z tymi zamiennikami? Nie chcialbym zejsc z tematu
No to mnie panowie zasmuciliscie z brakiem zamiennikow.
Gdyby podzespoly byly Bosch'a no to wtedy ceny bylyby o polowe nizsze.
Szpec sprawdzil mi wtryski i poki co sa OK. Az sie boje doczekac momentu wymiany wtryskow. 10000PLN nie wyjete...
No ale wtom ma racje - to nie jakis szmelcwagen dla ludu tylko powazna furka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum