Wysłany: 2011-10-28, 17:36 [Avensis T25] Stukanie podczas ruchu kierownica
Witam. Pojawil mi sie stuk podczas krotkich ruchow kierownica w prawo i w lewo. Myslalem ze to koncowki lub drazki kier. Wymienilem jedno i drugie jak rowniez laczniki stabilizatora. Dalej slychac stukanie -jakby z drazkow i przekladni kier.Bylem u szpeca od przekladni, powiedzial ze to nie przekladnia. Podczas jazdy po bruku , slychac to stkanie. Juz nie wiem gdzie mam szukac , jaka moze byc przyczyna. Moze ktos mi pomoze. Moze ktos mial taka sama sytuacje.
sprawdz gumy przy przednich sprezynach powinny byc po dwie na sprezynie jedna u gory jena na dole,zdaya sie ze jezdzac po naszych sciezkach gumy sie rozpadaja i tu moze byc powod stukania.pozdrawiam
Witam.
Jeżeli stuki są przy krótkich energicznych ruchach lewo prawo (na postoju) - może to przegub krzyżakowy na wale kierowniczym?
Co prawda nie w Toyotach ale spotkałem się w innych autach że przegub się zużył i dostał luzów lub poluzowało się jego mocowanie - efekt zawsze ten sam stuki przy krótkich ruchach kierownicą lewo prawo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum